Ziggo Storing Televisie.

Heeft u digitale televisie via Ziggo dan heeft u ook wel eens last van storing. Blokkend beeld, harde geluiden of zelfs geen signaal. Dit is vervelend maar wel goed te voorkomen.

In iedere woning met kabelaansluiting komt er in de woonkamer of meterkast een coax kabel binnen. Dit is in vrijwel iedere situatie een groene kabel. Aan het eind van deze kabel zit een Abonnee Overname Punt. Dit is vaak een kastje aan het einde van deze groene kabel.

De bekabeling, splitter, versterker, wandcontactdoos, televisie, enz welke aangesloten worden op dit AOP zijn verantwoordelijkheid van de klant. Hiervoor bent u dus zelf verantwoordelijk en niet uw provider zoals Ziggo.

Wat is de oorzaak van een ziggo storing.

Er zijn 3 oorzaken te noemen waardoor digitale televisie kan storen.

1.Er is een ziggo storing vanuit de provider
– Defect AOP welke het signaal niet goed doorgeeft. Het gevolg hiervan is het niet goed functioneren van televisie en andere diensten.
– Storing vanuit het netwerk. Het kan voorkomen dat er schade is aan de kabel naar de woning of verder in het netwerk. Dit kun je goed controleren door ook te informeren bij buren of deze ook de zelfde problemen hebben of de website van uw provider te bekijken (onder storingen)

2.Teveel apparaten aangesloten op de aansluiting om het televisie analoge en digitale televisie signaal te verdelen over uw apparaten zijn er meerdere opties:
– Splitters plaatsen. Deze splitters halen een klein beetje van de signaal sterkte af en verdeelt het signaal naar de verschillende apparaten. Door teveel te splitsen kan het signaal te laag worden waardoor de apparaten niet goed meer functioneren. Bij analoge televisie ontstaat ruis bij digitale televisie storing in de vorm van blokkend beeld en signaal verlies.
– Versterker plaatsen. Niet iedere versterker is geschikt voor digitale televisie. Bij digitale televisie is het van belang dat het signaal zonder fouten bij de apparatuur aankomt. Ook dient de versterker “retour geschikt” te zijn. Dit omdat uw ook graag van alle on-demand content zoals films bestellen en uitzending gemist wil bekijken.

3. Onvoldoende afgeschermde materialen. Digitaal signaal dient met zo min mogelijk storingen van buitenaf bij de apparatuur aan te komen. Door het gebruik van materialen met onvoldoende afscherming voor signaal van buitenaf veroorzaakt ook digitale televisie storing. Slechte voorbeelden zijn all stekker en splitters die van plastic zijn gemaakt

Internet storing Ziggo

Al onze tarieven vindt u op onze tarieven pagina.

De 5 zekerheden van Total Progress Computerhulp

 • NO-Cure NO-Pay

  Reparatie op basis van NO-Cure NO-Pay

 • Langskomen

  Langskomen zonder afspraak tot 19:00!

 • Garantie

  3 maanden garantie en service op uw reparatie.

 • Advies

  Wij geven eerlijk onafhankelijk advies!

 • Snelheid

  Wij repareren 90% binnen 24 uur!